top of page

OFF-GAME

Minäkin mukaan?

MITÄ LIVEROOLIPELI VAATII?

Liveroolipeliin valmistautuminen vaatii osallistujaltaan paljon sitoutumista ja ennakkovalmistelua. Jokainen pelaaja saa pelinjohdolta valmiiksi kirjoitetun hahmon, jonka saappaisiin tulisi sukeltaa. Valmista hahmoa pystyy vielä muokkaamaan pelinjohdon kanssa, joten älä huolestu, jos hahmossasi on jotain elementtejä (esim. tavoitteita tai luonteenpiirrettä), joita et haluaisi pelata. Omin päin EI KOSKAAN SAA muokata hahmoa, sillä joskus hahmon tavoite tai luonteenpiirre saattaa olla arvokas pelin juonien kannalta.

​

Pelaajan velvollisuutena on tutustua hyvin hahmoonsa (ja tämän kontakteihin) ennen peliä. Hän myös hankkii hahmolleen asusteet+propit. Lisää hahmojen vaatetuksista ja proppaamisesta löytyy TÄÄLTÄ. Pelaajan oletetaan sitoutuvan peliin ja oman hahmonsa valmisteluun, kun hän kuittaa sähköpostiviestillä pelinjohdolle saatuaan tiedon peliin pääsystään. Elokuussa järjestetään pelaajille oma workshop-päivä, johon toivotaan jokaisen osallistuvan.

Pelin aikana pelaaja eläytyy hahmoonsa ja reagoi tuleviin tapahtumiin kuin hahmonsa. Esimerkiksi jos hahmo vihaa taikajuomia, hän voi taikajuomatunneilla olla tylsistynyt tai haukkua tovereilleen, kuinka hän vihaa tätä oppiainetta. Tällä ei ole mitään tekemistä pelaajan omien kiinnostusten kohteiden kanssa. Tarkoituksena on tehdä niin kuin hahmo tekisi, puhua niinkuin hahmo puhuisi ja käyttäytyä kuin hahmo käyttäytyisi.

​

Peli vaatii myös heittäytymistä, sillä pelin maailmassa käytetään taikuutta, jota mallennetaan eri pelitekniikoin. (Nämä selitetään paremmin Säännöissä.) Myös erilaiset esineet tai asiat voivat olla jotain muuta kuin näyttävät; jos tunnistat pelissä opettajan esittelemän taikaolennon oikeasti tuoliksi, esitä silti että se on taikaolento.  Jos esineessä tai asiassa on offgame-lappu, (jossa lukee esim. tätä rasiaa et saa auki Alohomora-loitsulla,) toimi sen lapun mukaisesti. (Kokeile avata rasia Alohomora-loitsulla ja totea sitten, ettei se tehoa.)

​

Peli vaatii paljon Improvisaatiokykyä. Sitä ei ole käsikirjoitettu valmiiksi, joten kaikkiin mahdollisiin keskusteluihin ja tapahtumiin pelaajan tulee reagoida kuin oma hahmo reagoisi. Tärkein improvisaation sääntö on myönnytys eli ei saa tyrmää toisen ehdotusta. Jos kaveri puhuu viime viikon loitsutunnista, voit myötäillä ja kertoa, että muistat kyseisen tunnin, ja vaikka lisätä itse, että silloin onnistuit kerrankin lennättämään esineitä.

1. Ennakkoon valmistelua ja sitoutumista
2. Eläytymistä, heittäytymistä ja improvisaatiokykyä
3. Play-to-lose

Vaikka liveroolipeliä kutsutaan peliksi, siinä ei ole häviäjiä tai voittajia. Jokainen elää oman hahmonsa elämää ja on näin itse oman pelinsä päähahmo. Yleisesti liveroolipeleissä jokaisella hahmolla on omat tavoitteensa, joita hän yrittää pelin aikana saada toteutettua. Peleissä on usein myös kehotus pelata hävitäkseen eli play-to-lose, joka tarkoittaa että joskus on mielenkiintoista pelata niin, että oma hahmo häviää tavoitteessaan tai tappelussa.

 

Monella hahmolla on isoja salaisuuksia, joiden on ehkä tarkoituskin tulla pelissä julki, jotta se loisi tälle peliin mukavaa draamaa. Joten jos kuulet pelissä salaisuuden, älä pidä sitä itselläsi vaan kerro se ihmeessä eteenpäin.  Jos olet kertomassa salaisuuttasi kaverillesi, älä vie häntä syrjäiseen paikkaan missä kukaan ei kuule, vaan kerro salaisuutesi hieman sivussa, mutta reippaalla äänellä, jotta joku muukin sen kuulee.

MITEN MINÄKIN PÄÄSEN MUKAAN?

LUE SIVUILLA OLEVA INFO OFFGAME JA MAAILMA-OSIOISTA

VALITSE MUUTAMA MIELEISESI HAHMO, JOTA HALUAISIT PELATA

TÄYTÄ HUOLELLA ILMOITTAUTUMISLOMAKE TOUKOKUUN AIKANA (pelaajat valitaan ilmoittautumislomakkeen vastausten perusteella)

ODOTA SÄHKÖPOSTIA KESÄKUUN ALUSSA 

(kaikille lähetetään viestiä valinnoista)

bottom of page